Beroende på i vilken ålder barnet befinner sig så ser det naturligtvis olika ut inredningsmässigt, vad som kan vara bra att tänka på när man inreder ett barnrum är just åldern. Tänk på att fixa rummet så att det enkelt kan förnyas och inredas efter ålder. Det kan till exempel vara enklare att måla om en vägg än att tapetsera.

Barnrum

Mycket beror på vilken storlek rummet har och hur mycket plats det finns att inreda på, men av erfarenhet så vet vi att lekyta är viktigt i ett barnrum. Man bör se till att det finns ordentligt med yta så att det inte känns trångt och för lite golvyta att kunna vara på för lek och stoj. Skulle rummet vara för litet så kan man kolla upp ett sängskåp från Perfect Match Interior (PMIAB), trots att de säljer mest till hotell och offentlig inredning så har detta sängskåp blivit så populärt så att de har även försäljning till privatpersoner. Perfekt för små utrymmen och för att frigöra golvyta i barnrummet som man kan leka på.

Som vi skrev tidigare så har åldern betydelse när man inreder ett barnrum, man kanske är i den åldern att prinsessor eller dinosaurier är det som är mest intressant, så då får det bli en sådan inredning. Om man målat väggar så kan man måla med schabloner på väggfärgen för att få till det där extra som man vill ha. Enkelt sedan att måla över men ny färg och kanske nya schabloner när barnen vuxit ifrån dinosaurierna och prinsessor. Även gardiner med fräcka mönster kan sättas upp för att förstärka det intresse som finns för tillfället.