De allra flesta småbarnsföräldrar har befunnit sig i det skedet då gymmet är för långt bort, tiden är för knapp och motivationen inte räcker till för att ta sig till träningen. Vi vet hur svårt det kan vara att balansera alla måsten i vardagen med träning, och att det ofta är den senare som blir bortvald av olika anledningar.

Lösningen på problemet är dock relativt enkel: den heter hemmagym. Det kanske låter dyrt och ogenomförbart, men det krävs inte så mycket för att lyckas maximera er träning på hemmaplan. Dyra maskiner är inget måste, utan med verktyg såsom gummiband, hopprep och pilatesboll kan man komma en lång väg i sin träning. På Kommunalarbetaren hittar man en lista över tillbehör till hemmagymmet samt de för- och nackdelar som träning med dem för med sig. Den kan vara användbar för dig som tar hemmaträning och upprustning av ett personligt gym seriöst. Det är enkelt att få tag på de verktyg man behöver då flera nätbutiker specialiserat sig på att erbjuda gymtillbehör; på bland annat Gymkompaniet kan man köpa alla tillbehör man behöver och få dem levererade direkt hem till dörren.

En av fördelarna med att ha ett hemmagym är att möjligheten att träna alltid finns, om det så är under barnens sovstund, efter nattning eller under lekstunden. Att ha utrustningen nära sig ökar chansen till att man i alla fall tränar några minuter per dag. Köper man en balansplatta kan man till exempel stå på denna medan man borstar tänderna, med en hantel kan man träna biceps medan man rör om i grytan och pilatesbollen kan man sitta på när man ser på kvälls-TV. Det behöver inte vara krångligare än så att få in några övingar varje dag och må bättre i kroppen. Det bästa med ett eget hemmagym är att man kan se till att alla ens favoritövningar är genomförbara genom att köpa rätt utrustning.

Det behöver inte vara så krångligt – snör på dig träningsskorna och gå in i ditt eget hemmagym.