Under graviditetens sista del brukar kvinnans mage växa betydligt vilket ofta för med sig vissa problem. En del har väldigt svårt att röra på sig och andra kan inte sova gott på grund av den enorma magen som är i vägen.

Bälten och gördlar som stöder

Många gravida kvinnor har väldigt ont i ryggen och har ofta besvär med foglossning vilket kan var till besvär under en stor del av graviditeten. Det är viktigt att kunna leva som vanligt trots graviditeten och för att göra det är det bra med tillräckligt med sömn och motion. Det finns bälten som hjälper att stödja kroppen vid både ryggbesvär och foglossning och dessa är bra att använda. De avlastar ryggen och genom att använda dem minimerar du de olika smärtsamma symtomen då de avlastar både din sjuka rygg och ditt bäcken som hela tiden är i ansträngning. Samtidigt stödjer de den växande magen.

Stödbälten och stödgördlar är enkla att sätta på och de är väldigt diskreta att använda då de kan användas under kläderna. Om du har svårt att hitta en bra sovställning skall du skaffa en så kallad gravidkudde som gör det betydligt enklare att hitta en skön ställning att ligga i. En gravidkudde är fylld med små luftfyllda kulor som gör att du enkelt kan placera den så att den stora magen får tillräckligt med stöd för att du inte skall ha obekvämt. Många gravida kvinnor tycker att det är skönt att placera kudden mellan benen och så att det blir ett litet mellanrum mellan benen. Med hjälp av kudden kan man sätta ryggen i en bra position vilket gör att man som gravid har en skön sovställning. Alla dessa hjälpmedel som du kan behöva under hela din graviditet finns att köpa hos välsorterade affärer som säljer moderskapstillbehör.

Många tycker att det är jobbigt att gå på promenader då man kanske har svullnader i benen och man känner sig stor och tung. En form av motion som de flesta gravida kvinnor gillar, är simning. När man simmar gör vattnet att kroppen inte känns så tung och att simma är en riktigt bra motionsform för för den gravida kvinnan med stor mage.

Att röra på sig under hela graviditetstiden är viktigt. En bra kondition hjälper dig att hålla viktuppgången i balans och är en hjälp vid förlossningen.