Är man en aktiv familj så kanske man vill träna med hela familjen, detta gör man med fördel i hemmet. Det kan fungera att gå på gym också beroende på vilken ålder barnen är i. Ni känner er familj bäst och hittar säkert era rutiner på när ni kan och känner att det passar bäst med er träning.

Ett bra tips är att inte träna med barnen allt för sent då de gärna varvar upp av den aktivitet man genomför. Ta de direkt efter de blivit hämtade från förskolan. Har man ett speciellt rum så kan man föröka hitta det som behövs för träningen i en online butik och beställa hem. Skapa ett rum som passar för alla med olika redskap för både unga och vuxna. Om vädret tillåter så ge er ut i den friska luften och rör på er. Träning behöver inte betyda att man ska vara inomhus.

Variera mellan inomhus och ute för att det ska bli roligt. Se till så att det inte blir för avancerat för barnen och så att de kan hänga med. Är barnen i en ålder där TV-spel kanske intresserar mer så köp de spel som innebär rörelser, dans eller något annat där man får aktivera kroppen i spelet. Ha en sund inställning till allt som rör träning, barnen lär sig efter hur du uppträder och gör så allt som har med träning att göra ska vara av glädje och barnen ska aldrig känna sig tvungna att träna.