Att förbereda kalas är roligt, åtminstone om du är ute i god tid. Vill du ordna ett underbart barnkalas till ditt barn? Då ska vi ge dig tips om hur du planerar det på bästa sätt. Först och främst måste ni fixa inbjudningarna, se till att vara ute i god tid för att så många som möjligt ska kunna komma. Glöm inte att ange senaste svarsdatum!

Kalastema och dekorationer

Många gånger är det enklare att dekorera och planera om du har ett tema på kalaset. Du kan till exempel välja ett princesstema eller ett dinosaurietema. Sedan är det bara att fixa dekorationer som matchar temat, du hittar det du behöver här. Ett färgtema kan också vara en bra idé, då kan du dekorera utifrån en eller två utvalda färger. Barn brukar nöja sig med lite ballonger och serpentiner som dekoration.

Mat och tårta

Barn är tacksamma för det lilla och korv med bröd eller hamburgare är givna vinnare på barnkalas. Om du ska baka tårtan själv är det nästan bara fantasin som sätter gränserna. Fixa gärna en tårta som bygger på kalastemat och med smaker som barn gillar. Du kan alltid fråga födelsedagsbarnet vilken tårta han eller hon önskar sig, kanske har de redan en drömtårta i tankarna.