Det är inte alltid som vädret tillåter utomhuslekar för barnen. Även om det är viktigt för oss att vara ute och få frisk luft så måste man då vädret är så uselt att vi hittar på saker inomhus att göra. Se till att bygg upp ett förråd med lekar och saker som kan fungera för inomhuslek.

Nu kanske barnen är duktiga på att hitta på egna saker att göra. Det kan finns tillfällen då de inte har någon aning alls om vad de ska hitta på. Då gäller det som förälder att vara uppfinningsrik och hitta på passande aktiviteter för de små liven. Försök att göra något där alla är inkluderade. Detta är skoj för alla i familjen både vuxna och barn.

Visst kan dator och spel vara enkelt att plocka fram men detta kanske det regelbundet används ändå. Att skapa något tillsammans eller lägga ett pussel kan vara trevligt att göra. Kanske ni kan baka något tillsammans som ni kan fika efter ni har pusslat klart. Ta vara på den tid som ni kan göra något tillsammans. Tiden går fort och snart så flyger de små ut ur boet till eget boende.